nej nej nej

Det var det enda jag hörde från mig själv igår - så skärpning. Idag har jag en anti-nej-dag. Det innebär att jag inte får säga nej till Thea (undantag finns), bara beröma bra saker och ignorera fel. Det är svårt man hör inte sig själv till slut.

Igår började dagen bra men slutade i katastrof. Thea hade morgonmys i sängen fast hon inte får :-) gulligt?
image157

Hon avslutade kvällen att bada och sen röja hela lägenheten ALLT var på fel plats efter hennes framfart. Bordet och mattan var flyttat 1 meter, alla leksaker låg överallt, katterna satt uppflugna kökbänken och soporna låg utspridd på golvet.

Dagen i bilder kommer så fort jag har laddat batterierna i kameran....

Olika inkallningsmetoder!

Det finns många både bra och dåliga.

För 1 månad sen infann sig ett problem i hundlivet med Thea. Hon kom på att om man sprang rakt fram var man fri att göra precis som man ville. Mattes röst var det bara att ignorera oavsett om den var manande, kvittrande, arg eller kommanderande. Först skulle Thea hoppa efter kaninerna och dom tog inte precis slut utan hon hittade nya överallt och längre och längre bort.

Det blir lite panikartat i Obsan eftersom om hon skulle kunna  få syn på en annan hund nere vid McD och lätt bara fortsätta hur långt som helst. Det var mörkt ute så jag såg henne inte, vid två tillfällen hoppade hon förbi mig men fortsatte glatt vidare.Inte fören det kom en annan hundägare med en hund som Thea är fantaskiskt glad i fick jag fatt på henne.

Denna inkallningsmetoden är inte att rekommendera. Att behöva ragga tag i en annan hund för att locka henne med är inte tillförlitligt och en ytterst tveksam metod.

Det ska nämnas att denna epiosid inträffade TVÅ gånger med samma utgång.



Resultat: Jag fick ta våran bongstyriga schnauzer och hålla mig borta från parken. Nu har har jag gått i alla andra parker som inte har kanin och varje dag åkt till Haga där vi jobbat på inkallning. Idag kan hon lätt hoppa efter kanin men kommer varje gång jag visslar.

Visselpipa och korv är våran vän just nu.

Kurstillfälle 2 m Eva

Vi gick igenom förra gångens uppgifter och vidareutvecklade med:

UT på avstånd. Leksaken ska ligga bakom hunden och du ska gå iväg - hunden ska sträva mot dig - du säger UT och hunden ska hämta leksak och komma till dig.

Tävlingsposition på vänster sida. Hunden ska vara på vänster sida och du ska gå överdrivet trött - inta tävlingsposition - hunden ska ta kontakt och titta upp på dig - belöna direkt.


Bästisar

image155 image156

En kompispromenad i Haga

image154

Från vänster bak: Jennifer, Johanna, Carolin, Noomi
Från vänster fram: Max, Elmer, Henry, Thea

Mys m Victor

image153

Slick i örat och ha det bra...

RSS 2.0