A Riesen, a bird...

and a tennisball.

RIESEN TILL SALU

Det finns 4 valpar till salu hos Thea´s uppfödare Marie Bäckström.

www.arbaq.se/



Midsommar...

Natten till Midsommar satt vi å myste in på småtimmarna m Joel, Bosse och Poppy. Det är lite svårt att se var Elmer slutar och Poppy börjar men hon har ett reflexhalsband på sig.



Cykel träning

Jävlans va kul det va. Jag har väntat länge länge med detta. Först och främst för att det är hårt underlag för en unghund att springa på och sen har jag övat in "stanna" i trafik så det sitter och koppelvett.

Jag ställde henne på min högersida och hade på halvstrupet. Först hoppade hon upp mot mig för att leka men då kickade jag till henne med foten så hon slutade med det. Sen varje gång som hon så mycket som vred huvudet för att titta på en annan hund höjde jag kopplet i korta snabba ryck. 

Jag tränade i parken med dom andra hundarna som störnings moment men utan bilar. Jag cyklade ett varv med henne sen fick hon leka en stund och sen ett varv till. Första dagen cyklade jag 3 varv och idag 2 varv.

Det tog 40 min sammanlagt och nu kan hon det. 

Det sista jag gjorde idag var att avsluta med att bara cykla med för parken i full fart och utan kommando eller nåt lämnade hon sina kompisar och slöt upp på min högra sida - sååååå coolt.

//Alex

Senaste 24 h

Jag har kommit i kontakt med två olika personer som pratat om två olika Riesen men storyn låter ung lika. Fina hundar men hårda och olydiga. Alltså som vi brukar säga LYDNAD är ingen ruta man kryssar i på köpekontraktet. 

När det kommer till hårdheten med andra hundar så visste vi det innan för vi hade LÄST om det och förstått att det skulle gälla även för våran lilla sööööta valp en dag när hon blev stor. Från dag 1 accepterade vi aldrig när Thea lekte för hårt eller jagade på nån mindre ras i parken. Vi stoppade henne och kopplade men varje dag utsatte vi henne för samma sak. Lät henne börja lek och sen stoppa henne. 

Om vi inte utsätter henne för det medan hon är liten och omgivningen har tålamod med hennes beteende kommer hon aldrig att få sen. Så fort det ligger könsrelaterade aspekter sen så blir denna typ av träning extra tung. 

OBS OBS OBS OBS OBS
DETTA ÄR INGENTING DOM LÄR SIG PÅ 1, 2 ELLER 3 VECKOR DETTA TJAT TAR MÅNADER. 

Man måste komma ihåg att Riesen är hård i munnen och i lek är dom exalterade och lek går även ut på övning inför "real life". 

Idag räcker det med att säga AHP AHP AHP till Thea så släpper hon och reser på sig från leken.

JOBBA JOBBA JOBBA - INGEN KAN NÅGONSIN HA KÖPT EN RIESEN FÖR ATT LIGGA PÅ SOFFAN MED DEN.
Det gör man med mopsar, dom är framavlade att värma fötterna på kungar....

Senaste tillskottet

Är lilla Poppy. Bosse har köpt henne från Åkerblommans Kennel, hon är 6 månader och pappan är Ostin som ägs av Marie (Arbaq´s Kennel).



OSTIN
None

Mötet m Stilton

Thea ser ut som en mellan Pudel bredvid Stilton.


Hund i sängen...

eller inte. Ja hon väljer tydligen själv.

Rasmus däremot hittar en de ena aviga stället efter de andra.

VARNING

Tänk på hur farligt det är att lämna hunden i bilen och att mörka rutor hjälper inte. 30 min och hunden går inte att återuppliva.

RSS 2.0