Uppställning 4 mån


ArbaQ´s Kennel

Thea fick träffa Marie. Thea rompa runt och pussade på Vidar och busade med Lillan och Amy.
image104

Valpkurs nr 6

image96

Mycket träning och lite lek.

maktkampen fortsätter

Vi har varit en timme i skogen och båda har ätit men som vanligt har Elmer lämnat lite av sin FANTASTISKA mat.
Elmer själv har gått och lagt sig i soffan men Thea gör ett nytt försök. Reglerna kan jag kanske ändra sig från dag till dag eller? Thea gör allt: hon grällar och gråter och piper men tillslut somnar hon. Tjejen tittar på och tycker alltihop är löjligt.

image97 image95 image96image94


IZOR

Thea fick träffa sin finfina bror... det var myyyys på hög nivå.
image93
Detta är dock den enda bilden som inte är suddig, dom var i farten hela tiden.


3 fotomodeller

Jag ville samla ihop hundarna och mig på en fin bild i solnedgången för inom kort kommer hösten med alla höstfärger men sen vinterna med skalade träd och mycket kläder.

Ungefär såhär tyckte Elmer om det.
0820_7



1. Första skulle jag få Thea att sluta hoppa i vassen. 2. Sen ville jag ha henne att sitta fint men hon var föga intresserad - jag ser ut som att jag vill strypa henne. 3. Upp med huvudet se naturlig ut. 4. Hehehe godis löser ALLT. 5-6 Det blev ju två helt okej bilder. 

 0820_4
Gillar denhär bäst tror jag.

SKÄLLANDET

Det har varit lite disskution kring skällandet i denna kullen.

Jag kan bara utgå från oss och Thea. Hon skäller när hon vill ha kontakt. Och enligt alla fina böcker ska inte hon vinna mm. Man ska ignorera... men Thea spårar ut fullständigt och vet inte hur hon ska på stopp på sig. Det gör att man själv tapper fästet och blir arg vilket är FEL FEL FEL.

Vi har två olika situationer med två olika metoder med hopp om gott resultat:

1. Hon vill leka (fast vi precis har varit ute) och drar i gång och skäller.

Jag tar en hel handfull med henne mat och kastar ut på golvet. Hon slutar direkt och roar sig med godiset en stund sen har jag en leksak och sätter igång henne med och lämnar henne sen att fortsätta själv. Är hon stormtokig får hon en stor PET flaska, hon kan inte greppa den m munnen så hon blir farandes som en stolla efter den och har kanon kul.

2. Vi sätter oss ner och vill titta på TV men Thea vill ha uppmärksamhet och börjar skälla. Jag förstår henne vi är ologiska och läskiga som på en given signal sätter vi oss i soffan (där hon inte får komma upp) och tittar rakt fram. Hon undrar ju om hon ska göra något för vår uppmärksamhet så hon provar lite olika metoder och den som funkar bäst är skällandet. Även dålig uppmärksamhet är någon reaktion iaf.

Vi sätter oss på golvet framför soffan och håller i ett tuggben som hon biter i och myser med henne samtidigt som vi fortsätter titta på TV. Efter en stund lägger hon sig hos den som sitter där och tillslut roar hon sig själv alt. somnar.

Glöm inte att 4 månader fortfarande är en liten valp, lätt att glömma med en hund som väger 25kg och är 55cm i mankhöjd.

bada Elmer

Vi försöker hela tiden skapa glädje runt vattnet och badkaret för att göra det lätt för oss när hon blir stor stor stor. Jag tror vi har lyckats lite för bra. När vi badar Elmer så hjälper hon gärna till, hon slickar honom på huvudet och drar i handuken.
0818_1

lillmatte


på fest

Ramon är fortfarande största idolen alla katergorier.
0815_20815_1
Om man stryper till lite så lugnar hon sig faktiskt efter en stund.... eller vad :-)

Kolla in svansen på bild 2, underbar kärlek.

Mamma Vilja

Stulen bild från ägaren till Thea´s mamma.... http://riesen.zoomin.se/
vilja2

Framsteg...

0811_6
Personligheten blir tydligare och tydligare för varje dag. Nu är hon en störtskön tjej men mycket hög intelligens och en topnos. Hon hittade en liten godisrest som jag hade kastat in i ett snårigt skogsparti efter 3 h regn... otroligt.

Valpkurs nr 4

Övning stanna på 3 olika sätt.
0812_3

0812_2

Sen var det obligatorisk lek med Smilla.

Resan till Dalarna

Dag 1
  

Dag 2
0810_40810_3
0810_20810_1
Badade för första gången på riktigt. Hon hoppade rakt ut så Victor fick snabbt klä av sig och hoppa efter, det gick bra.


Sen satt dom två hela kvällen i trädgården, Thea tvärsomnade och var omöjlig att få med in.


Dag 3

Biologilektion: Thea tittar på när vi hjälper Goliat litegrann... sen blev det lek med Dino.

Thea bus...


Bus nr 1 Smyga på katten.


Bus nr 2 Tugga på borstar.

Maktkampen...

Livet är förjävligt när man inte får som man vill. Thea har precis ätit upp ALL sin mat men Elmer har lämnat 15 bitar, Thea får under inga omständigheter ta resterna. Hon spelar upp ett register som är helt otroligt.

0408_1

Hon tittar på mig och gråter, sen gör hon ett försök att bara ta helt sonika. Utan att vara skarp säger jag nej och lugnt fortsätter plocka med min frukost. När jag sätter mig till bords har hon lagt säg ner framför skålen. Hon pratar med maten - skäller lågt på den och sticker in nosen under kanten på skålen. Hon till och med drar i mattan för att skålen ska komma närmre henne utan att hon rör sig mot den. Tillslut lägger hon sig ner och finner sig i att gobitarna ALDRIG kommer att bli hennes.

0408_2

Jag tar en bit ost och går in i badrummet (jag ser henne hela tiden genom en spegel) därifrån lockar jag på henne. Det tar en minut så har hon lyckats slita sig från skålen och kommer in till mig och får osten istället.

Detta är en jättebra övning för att lära dom att allt är inte deras som ex picknickar i parken. En reisen som kraschlandar i en picknick är inte vatten värd.

050807

Valpkurs belönning - lek o stoj m Smilla.


Thea utnyttjar sin fördel med att vara störrst...

...och Smilla sin med att vara smidigast..

...om jag ligger på dig kanske...


Valpkurs nr 3

Övning nr 1
Komma in men u-sväng och sitt. Matte går iväg och kommer tillbaka.
(sitt gäller tills annat kommando ges, stanna är överflödigt)

Övning nr 2
Gå fint i koppel. Var rak och bestämd. Beröm med ord då godiset blir ett störningsmoment. Byt riktning när hon drar.

0508_3

Smilla tyckte kursen var uttröttande och visade det för matte på ett orginellt men efftektivt sätt...


Thea är bara fångad på bild i ett perfekt lägge, det är en lätt vridning av sanningen...

310807

Om någon i familjen badar skumbad blir Thea överlycklig - de e sååååå kul. Ju med vattnet sjunker undan desto tokigare blir hon. Triggar men henne lite så hoppar hon glatt i.


RSS 2.0