Vi i Vasastan

Det är ytterst sällan som jag säger någon men denna gång gällde det mig direkt och då kunde jag inte hålla tyst. Detta stod att läsa i veckans Vi i Vasastan som kom idag.





Jag kastade mig över datorn och skrev till [email protected]. Jag skrev:

Det finns vittnen!
 
Att hunden på bilden inte har med artikeln att göra är självklart för en hundägare i Vasastan. Jag vet dock inte om det är lika tydligt för icke hundägare. Golden, tax, schnauzrar, labradorer och div andra familjehundar tränas inte på linbanesitsar och babygungor. Jag rör mig i Vasatans parker varje dag alla tider på dygnet och ALDRIG har jag hört någon säga att nu ska jag ta ett träningspass på lekparken. Av respekt för barnen rör vi oss sällan i närheten av lekparkerna, vi tar även omvägar när dagisbarnen kommer. Vi tillhör den levande statsbilden lika mycket som dom och att ge sig på deras saker tillhör inte folkvett.
 
Eftersom detta även är ett problem i andra stadsdelar kan man ju förstå att det kanske gäller hundar med ägare som inte bor i innerstan. Denna typen av träning ingår inte i jakt, lydnad, agility, sök eller spår. Hunden måste ha en speciell typ av käke för att lyckas göra bitmärken på bildäck, min Dvärg Schnauzer skulle tappa alla tänder i munnen om han försökte sig på något dyligt.
 
Jag hoppas att detta inte skapar missförstånd mellan hundägare och barnfamiljer i framtiden i Vasastan.

//Alex

Tjejens nya bebi

Hon jagar honom och sätter honom på plats emellanåt men sen pussar hon mycket på honom också. Han blir ju lite smutsig när man har tuggat på honom....


slut på dag två


bondingen

Först testade Tjejen att nosa på "lilla vit"


Sen tog Thea och nosa på honom han verkar gilla henne och titta på hennes fina ögon när hon tittar på honom...

första natten

Hundarna har sovit på annan ort inatt och det tog ungfär en timme efter att dom hade gått som liten vit lekte med Tjejen.

Vi brukar kalla henne för "kompisen" för hennes främsta vilja är att vara kompis med alla. Vilket hon kan få betala för ibland - det kan vara att bli dyngblöt av hundsaliv från Hebbe (Elmers son) eller kraftiga puffar från Theas nos i sidan för att hon vill leka eller att få sina saker söndertuggade av Elmer för att han inte fattar att småmössen i skinn inte är riktiga djur. Men varje gång det kommer in någon ny i hemmet ställer hon upp och bygger snabbt upp en vänskap. Först sitter hon och tittar en stund sen hoppar hon ner bakom för att hinna undan om det behövs.


Men allt detta har ju bara gällt hundar aldrig en katt, hon har haft Rasmus som var hennes trygghet i livet. När lillkillen kom morrade hon och försökte förstå vad det va. Efter en halvtimme var det över och då satt hon bara och titta och som sagt efter att hundarna gått satte hon igång att bli kompis.





Han har sovit i Noomis ansikte hela natten, han har snuttar på hennes läpp och på ena näsborren.


till Isabell

Klart att vi ska krama honom från dig...


namnlös liten kille

Det började med en annons på Blocket...


...till en titt hos Johanna...


...och sen lugn och stilla bilresa till nya hemmet...


...det var en uttröttande dag...

blixtvisit

Poppy var här medans Bosse var på affären... vi han mysa 5 min ihop Thea var ju inte hemma så Alex fick ställa upp.


bild arkivet


Elmer 10 veckor ungefär...

Blodgivardagen

Thea är ju blodgivare nu. Hon har alla kriterier som behövs och igår lämnade hon så det räcker åt två hundar...


Hon gillar Maria och Linda dom bjuder på obegränsat med köttbullar när allt är klart. Hon är fortfarande lite fjantig när hon ska lämna mest för att det är jobbigt att ligga still på sidan i 10 min.

Det är fantasktiskt uttröttande och direkt när vi kom hem somande hon på kudden.

pusspusspuss

Kolla in den tungan, hon är såååå söt så man dör...

Poppy kom o myste!

Poppys husse skulle se travet och Poppan som annars hänger med hade åsikter om vädret. Bosse fick förbarma sig över henne och lämna henne i Theas varma famn...


om Tjejen

Tjejen är en toksocial Abessinier. Jag tror hos har Elmer som trygghet och Thea som kompis.

Tjejen och Thea tar gärna en mysstund i sängen på eftermiddagen. Tjejen hämtar Thea och så går dom in tillsammans och lägger sig och myser. SuperSÖT...
Övrig tid när Tjejen vill sova i fred ligger hon gärna i bland kläderna i garderoben.


RSS 2.0