SKÄLLANDET

Det har varit lite disskution kring skällandet i denna kullen.

Jag kan bara utgå från oss och Thea. Hon skäller när hon vill ha kontakt. Och enligt alla fina böcker ska inte hon vinna mm. Man ska ignorera... men Thea spårar ut fullständigt och vet inte hur hon ska på stopp på sig. Det gör att man själv tapper fästet och blir arg vilket är FEL FEL FEL.

Vi har två olika situationer med två olika metoder med hopp om gott resultat:

1. Hon vill leka (fast vi precis har varit ute) och drar i gång och skäller.

Jag tar en hel handfull med henne mat och kastar ut på golvet. Hon slutar direkt och roar sig med godiset en stund sen har jag en leksak och sätter igång henne med och lämnar henne sen att fortsätta själv. Är hon stormtokig får hon en stor PET flaska, hon kan inte greppa den m munnen så hon blir farandes som en stolla efter den och har kanon kul.

2. Vi sätter oss ner och vill titta på TV men Thea vill ha uppmärksamhet och börjar skälla. Jag förstår henne vi är ologiska och läskiga som på en given signal sätter vi oss i soffan (där hon inte får komma upp) och tittar rakt fram. Hon undrar ju om hon ska göra något för vår uppmärksamhet så hon provar lite olika metoder och den som funkar bäst är skällandet. Även dålig uppmärksamhet är någon reaktion iaf.

Vi sätter oss på golvet framför soffan och håller i ett tuggben som hon biter i och myser med henne samtidigt som vi fortsätter titta på TV. Efter en stund lägger hon sig hos den som sitter där och tillslut roar hon sig själv alt. somnar.

Glöm inte att 4 månader fortfarande är en liten valp, lätt att glömma med en hund som väger 25kg och är 55cm i mankhöjd.

Kommentarer
Postat av: Anna

Roligt att man känner igen sig och inte är ensam om ett visst skällande :)
Vi kan träffas alla kvällar utom onsdag!
Hälsningar från oss tre i Årsta

2007-08-20 @ 10:42:08
URL: http://arhammar.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0